Den tidigare centerpartistiska riksdagsledamoten Sofia Larsen blir ny vd för Svensk Handel, skriver sajten Market. Den sittande vd:n Karin Johansson går till nytt uppdrag inom branschorganisationen Svenskt Näringsliv.

ANNONS

Sofia Larsen efterträder Karin Johansson när hon går vidare till ett jobb på Svenskt Näringsliv. I glappet mellan dem kommer den nuvarande förhandlingschefen Ola Axelsson att gå in och sköta v-uppgifterna.

”Sofia är en senior ledare med mycket bred erfarenhet från många olika samhällssektorer och jag är övertygad om att hon är precis den ledare som Svensk Handel behöver i en utmanande och transformativ tid”, säger styrelseordförande Anders Svensson till Market.

Tidigare har Sofia Larsen suttit i riksdagen för Centerpartiet. Närmas kommer hon från en post som chef för samverkan och kommunikation vid Örebro Universitet.

”Svensk Handel viktig organisation”

Hon har dessutom varit segmentschef inom friskolekoncernen Academedia och ordförande för Friskolornas Riksförbund.

”Jag är glad och hedrad över förtroendet och ser med tillförsikt fram emot att få leda en så samhällsviktig organisation som Svensk Handel”, säger Sofia Larsen till Market.

ANNONS
ANNONS

”Våra medlemmars verksamhet påverkar vardagen för medborgarna på ett väldigt påtagligt sätt och utgör därtill en enorm viktig del av den svenska ekonomin och tillväxten.

Läs också:

Svensk Handels vd om läget: ”Dystert” [Dagens PS]
C-grupp vill ha tre skolterminer [Dagens PS]