Dagens PS

Byggjätten tror inte på kontorsdöden – storsatsar

Skanskas nya kontorsprojekt i Bellevue
Skanskas nya kontorsprojekt i Bellevue är en "offensiv satsning". (Foto: The Eight Bellevue)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 13 maj 2021Publicerad: 13 maj 2021

Svenska byggjätten Skanska miljardinvesterar i amerikanska kontorsfastigheter. Enligt bolaget är rätt designade kontor ett vinnande koncept framöver.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

”Det är en offensiv satsning. Vi är helt övertygade om att vi med rätt designade kontor kommer att vara vinnare efter pandemin”, säger Claes Larsson, chef för Skanskas kommersiella fastighetsutveckling, till Di.

Det nya kontorsprojektet heter ”The Eight” och ligger i Seattle-förorten Bellevue – som är känt för att vara hemvisten för amerikanska storbolag som bland annat Microsoft.

Satsar 4 miljarder

Nu storsatsar Skanska motsvarande runt 4 miljarder kronor, i projektet som sätter i gång nästa månad och innefattar ett 25-våningar kontorshus med en yta på drygt 50 000 kvadratmeter, som ska stå klart i slutet av 2023.

Enligt Claes Larsson är “The Eight” Skanskas enskilt största investering inom kommersiell fastighetsutveckling hittills.

Men det är inte det första i USA, byggbolaget har sedan 2009 investerat totalt drygt 23 miljarder kronor i kontors- och flerfamiljsprojekt i landet, varav många projekt i Seattle-området.

Går i motsatt riktning

Samtidigt som företagen och anställda verkar vara överens om att hemarbete är den nya normen även efter pandemin går Skanska alltså i helt motsatt riktning med sitt kontorsprojekt.

ANNONS

“Det har gjorts undersökningar, och när man frågar företagen i dag märker man att pendeln till viss del slagit tillbaka”, säger Claes Larsson och slår fast:

”Folk måste träffas i fysiska miljöer för att skapa värde i företaget med innovation och kreativitet. Kontoren kommer att se annorlunda ut, men definitivt spela en viktig roll för företagen framöver, annars skulle vi aldrig göra en sådan här satsning.”

Läs mer: Skanska bygger kontorshus i Hammarby Sjöstad

 

 

 

 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS