Den förre bank-vd:n för Swiss Raiffeisen bank, Pierin Vincenz, står inför rätta för bedrägeri sedan han använt bolagets kreditkort till att besöka strippklubbar. Besöken ska dock ha varit helt ”affärsrelaterade” uppger han.

ANNONS

Strippklubbarna var ingen billig upplevelse, besöken uppgick till motsvarande över 2 miljoner kronor – som drogs på ett kreditkort kopplat till banken, uppger Business Insider.

Bank-vd:n spenderade miljoner

Pierin Vincenz, som en gång i tiden utsågs till ”banker of the year”, står nu inför rätta för bedrägeri. Han ska ha använt bankens kreditkort till egna utgifter som uppgår till över motsvarande 5 miljoner kronor.

När det gäller besöken på strippklubbar och burleska barer så försvarar han dock de utgifterna till fullo med bankens kreditkort.

”Dessa var motiverade av affärer”, sa Vincenz till en domare förra veckan och tillade att han ofta besökte klubbarna på egen hand för att knyta viktiga kontakter med entreprenörer och företagsledare.

Det har även kommit andra rapporter om att bank-vd:n spenderade tusentals kronor på en middag och drinkar under en Tinder-dejt. Även de pengarna är helt i ordning, menar Vincenz, eftersom han övervägde om dejten skulle få ett fastighetsjobb.

Förnekar anklagelser

Vincenz och hans sex medåtalade förnekar alla anklagelser mot dem, men Vincenz medger dock att han har gjort vissa ”misstag” gällande sina företagskostnader.

Ett av dem var att låta banken betala för ett hotellrum som förstördes i Zürich i vad åklagare kallade ett ”storbråk” med en strippa.

ANNONS
ANNONS

Fallet har dragit mycket uppmärksamhet till sig. Så pass mycket att rättegången har flyttats från en domstol till en teater för att ge ordentlig plats för allmänheten.

Läs även: Bank-vd avgår efter brottsmisstankar [Dagens PS]