Dagens PS

Azelio varslar 100 anställda efter förlust

Azelios energilager i Åmål
Azelio går med förlust och säger upp 100 anställda. Produkten är energilager, liknande det som finns i Åmål. [Foto: Azelio)
Malin Beeck
Malin Beeck
Uppdaterad: 09 juni 2022Publicerad: 09 juni 2022

Azelio ska spara 150 miljoner kronor i årstakt och varslar 100 anställda, hälften av bolagets personalstyrka. Det skriver Dagens Industri. Bolaget har gått med stor förlust och aktien har sjunkit. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Sedan bolagets nya vd Jonas Wallmander tillträdde har Azelio sett över verksamheten. Nu vill man minska sina kostnader med 150 miljoner kronor. Bolaget har gått ut med nya operativa mål och reviderat sitt beräknade kapitalbehov till 250-400 miljoner kronor, från mellan 300 och 500 miljoner.

“Azelio har en fantastisk produkt som kan spela en nyckelroll för att påskynda den globala omställningen till förnybara energikällor. För att förverkliga detta behöver vi fokusera,” säger vd Jonas Wallmander i ett pressmeddelande, där bolaget förklarar sin strategi.

Sedan årsskiftet har Azelio rasat på börsen och aktien har gått ned med 71 procent. Första kvartalet 2022 blev rörelseresultatet minus 130 miljoner.

Varsel – men Azelio vill vända verksamhet

Azelio har verksamhet i Åmål, Uddevalla och Göteborg.

Bolagets huvudsakliga produkt är energilagerenheten TES.POD. Nu är ambitionen att fortsätta satsa på att den når ut på marknaden. Till 2026 har man målsättningen att få ut 1 GWh lagringskapacitet på marknaden, enligt tidigare uttalanden som ledningen har gjort. Det är oklart hur man förhåller sig till andra energilagringsalternativ som finns på marknaden.

För att åstadkomma det kommer man att rikta sig särskilt till vissa specifika marknader.

Läs också:

ANNONS

Azelios vd får sparken efter kursflopp
Planer på ny batterifabrik i Malmö

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS