Energilagringsbolaget Azelio byter vd efter dramatiska kurstapp. ”Azelio är i behov av ett nytt ledarskap”, heter det i ett pressmeddelande.

ANNONS

Styrelsen i Azelio, som är ett energilagringsbolag, utser vice vd:n Jonas Wallmander – som arbetat inom bolaget sedan 2011 – till ny verkställande direktör för bolaget.

Han ersätter Jonas Eklind som vd med omedelbar verkan, framgår det.

”Azelio är i behov av ett nytt ledarskap och styrelsen har med stor tillförsikt beslutat att utse Jonas Wallmander till ny VD. I sin nuvarande roll har han visat att han har goda förutsättningar att både konsolidera bolaget och vidareutveckla Azelios strategi och marknadsposition. Jonas Wallmander känner väl såväl marknaden, kunderna och investerarna. Styrelsen är övertygad om att han tillsammans med de övriga i ledningsgruppen framgångsrikt kommer att ta Azelio in i nästa fas”, säger Bo Dankis, styrelseordförande för Azelio.

”Jag är glad över förtroendet och brinner för Azelio och våra möjligheter framåt”, säger Jonas Wallmander i en kommentar.

Styrelsen tackar Jonas Eklind för den tid han varit vd och skriver att han ”uppnått flera viktiga milstolpar” vad det gäller kommersialiseringen av en ny produkt för energilagring.

Di.se skriver att Azelios projekt kantats av problem med förseningar eller inte blivit av alls.

Aktien i bolaget uppges mer eller mindre ha kollapsat sedan tidningen inledde sin granskning i juli förra året.

ANNONS
ANNONS

Azelio är listat på First North.

Läs även: Nedåt på börsen för Azelio efter rapport [Dagens PS]