Dagens PS

Alecta om chefernas jobb hos Tollefsen: "Uppenbart olämpligt

Alecta
Pensionsjätten Alecta har anmälts av FI för misstänkt korruptionsbrott efter rekordinvesteringen i Heimstaden Bostad. (Foto: TT)
Mia Jacobs
Mia Jacobs
Uppdaterad: 24 nov. 2023Publicerad: 24 nov. 2023

Alecta investerade stort i Heimstaden Bostad, och förlorade stort. Nu jobbar flera av pensionsbolagets före detta chefer för Ivar Tollefsen, grundare av fastighetsbolaget. Det faller inte Alectas vd på läppen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Alecta förlorade stora pengar på det norska fastighetsbolaget Heimstaden Bostad, något Dagens PS tidigare rapporterat om bland annat här och här.

Direkt till motparten

Flera av cheferna som drev på pensionsjättens investering i det norska fastighetsbolaget jobbar nu för grundaren av Heimstaden Bostad, något som Dagens PS tidigare rapporterat om.

“Självfallet är det uppenbart opassande att gå från att ha en förhandlande roll hos Alecta till att gå direkt till att jobba för eller göra affärer med Alectas förhandlingsmotpart” säger pensionsbolagets vd Peder Hasslev i en skriftlig kommentar till norska E24. “Det säger sig självt.”

Ser över policy

Enligt E24 har inte pensionsbolaget någon karantänstid utöver uppsägningstiden. Hasslev säger i sin kommentar att det pågår en översyn av policyn när det gäller intressekonflikter.

Ivar Tollefsen vill inte kommentera uttalandet från Peder Hasslev, och det vill inte heller Heimstaden Bostad uppger norska E24.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag?  Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS

Läs även: Alectas hemliga investering synas i sömmarna (Dagens PS)

Läs även: Ny miljardsmäll för Alecta – i Heimstaden (Dagens PS)

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

ANNONS
Sista möjligheten att teckna 22 maj
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS