En advokatbyrå i London erbjuder sina anställda att jobba hemifrån permanent. Men då får de anställda räkna med en löneminskning på 20 procent. 

ANNONS

Pandemin har som bekant medfört att många av oss har jobbat hemifrån, och även vill fortsätta att göra det framöver.

Jobba hemifrån till lägre lön

Londonbaserade advokatbyrån Stephenson Harwood erbjuder sina anställda möjligheten att arbeta hemifrån permanent. Men det kommer inte gratis, de anställda får isåfall räkna med en löneminskning på 20 procent, skriver BBC.

Diskussionen har varit het sedan pandemin om anställda ska fortsätta att jobba hemifrån, och isåfall hur mycket. Anställda tjänar in både tid och pengar på att jobba hemma, men det gäller även företagen som drar ner på kontorsyta och andra kostnader.

Stephenson Harwood, som har över 1 100 anställda även utanför London, som i Grekland, Hongkong och Paris, tror dock inte att de anställda kommer att nappa på det nya erbjudandet.

Vill stanna på kontoret

En nyutbildad advokat börjar till exempel på en lön som ligger över motsvarande över en miljon kronor i årslön på advokatbyrån. Chansen att de då skulle dra ned på lönen med 20 procent för att jobba hemifrån anses som ”mycket liten” eftersom deras roll kräver erfarenhet av kontorsmiljön, uppger advokatbyrån.

ANNONS
ANNONS

Stephenson Harwood har dock anställt distansarbetare från utanför London under pandemin, som mottog lägre lönepaket, vilket återspeglar den lägre kostnaden för att inte pendla till huvudstaden. Dessa distansarbetare kan nu kräva resekostnader, om de skulle behöva åka in till kontoret.

Läs även: Dyrare att jobba på kontoret än att jobba hemifrån [Dagens PS]