Dagens PS

Acast ska till börsen – med miljardvärdering

(Foto: TT)
(Foto: TT)
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 25 okt. 2017Publicerad: 25 okt. 2017

Det svenska poddbolaget vill ta en plats på Stockholmsbörsens huvudlista, skriver Di Digital. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Samtidigt väljer man att byta ut ledningen.

Vd Måns Ulvestam och operativa chefen Karl Rosander stiger åt sidan och ser intäktschefen Ross Adams ta vid som ny vd för bolaget.

Måns Ulvestam och Karl Rosander, som är grundare till Acast, kommer framöver att ägna sin tid åt förberedelserna för en notering.

”Vi kommer att rekrytera en styrelse som funkar för börsen, vi kommer att stärka vår ledning och strukturera upp bolaget så att det är i enlighet med Stockholmsbörsens regler”, säger Karl Rosander till tekniksajten.

Anmärkningsvärt för Acast är att bolaget som en startup inte vill ta steget in på börsen genom en notering på någon av de mindre listorna, som till exempel First North.

”Vid en börsnotering tar man in mer pengar och det gör det möjligt att öka expansionen men för mig är det egentligen två skäl till noteringen. Det ena är att man strukturerar upp bolaget på ett sätt som gör att det blir mer effektivt. Det andra har att göra med transparens. Om du ska göra affärer i ett land där ditt bolag inte är känt så kan det krävas en due diligence innan du kan skriva på ett stort kontrakt. Men om det är ett noterat bolag på Stockholmsbörsens huvudlista så är det redan genomlyst. För oss, som är ett svenskt bolag som verkar på en global marknad, så är det bättre att vara noterade”, säger Måns Ulvestam.

Acast omsatte förra året 49,8 miljoner kronor och gjorde på det en förlust på 52,5 miljoner kronor. Bolaget är annars internationellt och har närmare 60 miljoner lyssningar i månaden. Enligt senaste nyemission har bolaget en värdering på 1,1 miljarder, enligt Di Digital.

ANNONS
ANNONS
Dagens PS
Dagens PS

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Dagens PS
Dagens PS

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS