Dagens PS

6-timmarsdag gav rekord: ”Bästa kvartalet någonsin”

(Foto: TT)
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 21 nov. 2016Publicerad: 21 nov. 2016

Svenska reklambyrån Till Oss har anammat en växande trend i Sverige och som ofta uppmärksammas internationellt: 6 timmars arbetsdag. Dagens PS har tidigare skrivit om hur experiment med färre arbetstimmar blivit raketbränsle för ett svenskt företag. Och nu rapporter Veckans Affärer alltså om en liknande framgångssaga.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Idén bakom kortare dagar är att minska kostnaderna från stress och sjukfrånvaro men samtidigt upprätthålla produktiviteten. Något Till Oss lyckats göra.

“Vi hade vårt bästa kvartal någonsin. Kunderna har också märkt av skillnaden och är mer nöjda”, säger Visby-baserade reklambyråns vd Julia Bendelin till VA.

Hon tror att teknikens framfart på ett sätt ligger oss i fatet. De naturliga pauser som fanns i många yrken har försvunnit när allt i dag blir gjort med ett knappklick. Och att hålla uppe det tempot i åtta timmar är en omöjlighet, menar hon.

”Jag tror man kan vara fräsch i huvudet sex timmar om dagen. Man orkar till 100 procent de timmarna man jobbar, i stället för 80 procent i 8 timmar.”

Det nya upplägget, som föga förvånande tagits emot väl bland medarbetarna, har inneburit en omställning i arbetet, förklarar hon för Veckans Affärer. Antalet möten har minimerats, man har blivit bättre på att delegera och teamets fokus ska ha ökat.

Julia Bendelin tror att 6 timmars arbetsdag är framtiden för många företag men understryker att det inte passar alla yrken.

MISSA INTE: En toppchefs arbetsdag – 25 vanor att sno rakt av  >

LÄS ÄVEN: Världens konstigaste yrken  >

URSPRUNGSKÄLLAN: Hon är vd för reklambyrån som införde 6-timmars arbetsdag: “Vi hade vårt bästa kvartal någonsin”  >

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS