Placera berättar om fondstjärnan, som beskrivs som Englands Warren Buffett – så här väljer han sina investeringscase.

ANNONS

Han heter Terry Smith och fonden Fundsmith Equity, som han förvaltar, uppges ha levererat en avkastning på 480 procent sedan starten, även om det blev ett bakslag i fjol.

Läs mer om det sistnämnda här: Stjärnmäklarnas fonder rasar på Wall Street [Dagens PS]

MSCI World Index är upp 255 procent under samma tid som Fundsmith Equity gjort braksuccé.

Allt enligt Placera.nu som berättar att Terry Smith brukar jämföras med Wall Streets investerar-orakel Warren Buffett, 92 år.

England Warren Buffett har en rak och enkel strategi

Den går ut på att vaska fram och köpa vinnare i en bransch, utdelning är fint men inte alltid bra, bland annat på grund av skatten på utdelningar.

Kör in dig i kvalitetsbolag till rabatt, ta reda på hur det fria kassaflödet förhåller sig i procent till marknadsvärdet.

ANNONS
ANNONS

”För att räkna ut fritt kassaflöde tar man kassaflödet från den löpande verksamheten och subtraherar med capex (investeringar). Sedan dividerar vi det fria kassaflödet med antalet aktier och får då ut fritt kassaflöde per aktie. För att sedan räkna ut free cash flow yield delar vi fritt kassaflöde per aktie med priset på varje aktie. Vi vill ha en så hög free cash flow yield som möjligt”, skriver Terry Smith i sin ”bibel” om investeringar, ”Investing för Growth”, som Placera plockar några tips ur.

I Terry Smiths fond finns bland andra Microsoft, Novo Nordisk och L’Oréal bland innehaven.

Warren Buffett
Här har vi då den riktige Warren Buffett, 92 år och fortfarande aktiv i New Yorks finanskvarter. (Foto: TT)