Nästa vecka kan bli avgörande för techinvesterare som vill ta sig in på aktiematknaden igen, det menar en fondförvaltare på GAM Investment.

ANNONS

Julian Howard är investeringschef på den schweiziska fondförvaltaren GAM och förvaltar mer än 2 miljarder dollar, över 20,5 miljarder kronor. Han tror att vändpunkten för teknikaktier kan komma nästa vecka, det rapporterar CNBC.

Kan minska takten på räntehöjningarna

Nästa vecka ska data över USA:s inflation och konsumentprisindex släppas.

Julian Howard menar att om förväntan blir att inflationen kommer lätta kan USA:s centralbank Federal Reserve minska takten på sina räntehöjningar.

Inflationstakten verkar minska

Federal Reserve har höjt räntorna till intervallet 3,75–4 procent och väntas senare i december höja dem med ytterligare 50 punkter.

USA:s årliga inflationstakt verkar samtidigt gå ned efter att ha fallit från 8,2 procent i september till 7,7 procent i oktober.

Satsa på storbolagsteknik

Julian Howard tycker att investerare borde lägga sina pengar på storbolagsteknik.

ANNONS
ANNONS

Det tekniktunga indexet Nasdaq Composite är ned cirka 25 procent i år när Federal Reserve har ökat lånekostnaderna.

Julian Howard menar dock att techaktier kommer gynnas om centralbanken lättar på sina åtstramningar. Han tror att Nasdaq kan vända väldigt bra när det kommer lite lättnad.

Han beskriver Big Tech som: ”epicentrum för ränteosäkerhet eftersom det har de typer av långsiktiga intäktsströmmar som är mest känsliga”, det skriver CNBC.

Tror inte uppgången håller i sig

Ben Jones, chef för makroforskning på Invesco, håller inte med och tror inte att den senaste månadens rally på 9,1 procent på Nasdaq kommer hålla i sig.

”Jag tror att det här är ett rally på björnmarknaden”, säger han till CNBC.

Tror börserna faller nästa år

Han räknar med att börserna kommer falla mer under första halvåret 2023 när företag rapporterar minskande vinster.

Han menar att den reala ekonomin ännu inte har känt av hastigheten och omfattningen av årets räntehöjningar och att företag kommer rapportera vinstnedgångar när effekten ses.

ANNONS
ANNONS

”Jag tycker att det är ganska djärvt att antyda att det inte kommer att komma några dåliga nyheter i resultat under loppet av 2023”, säger han till CNBC.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs även: Stjärninvesterare: Då ljusnar det för tech [Dagens PS]

Läs mer: Big Tech: Tusentals miljarder upp i rök [Dagens PS]