Ethereum-nätverket ska uppgraderas – det får kryptovalutan ether att stiga och slå andra kryptovalutor, rapporterar Bloomberg.

ANNONS

Världens näst största kryptovaluta ether har stigit mer än 10 procent den senaste veckan. Under samma period har bitcoin sjunkit nära 3 procent. Ether har också slagit andra rivaliserande kryptovalutor som cardano och binance coin under samma period, skriver Bloomberg.

Tidningen skriver att ethers uppgång kommer inför en stor uppgradering av Ethereum-nätverket som väntas ske på onsdagen, där nätverket väntas bli snabbare och mer skalbart, vilket kan leda till lägre avgifter för kunderna.

De senaste 12 månaderna är ether upp nästan 1000 procent – jämfört med bitcoin som är upp 380 procent. Ethereum-nätverket är bland annat populärt för decentraliserade finanslösningar och non-fungible-tokens (NFT:s), vilket Bloomberg menar är en orsak till den starka prestationen.

Kryptomarknaden har stora förhoppningar inför uppgraderingen på onsdagen, och planerna i stort på ett framtida Ethereum 2.0 som ska sänka plattformens energikonsumtion med 99,9 procent och göra den mycket mer hållbar.

”Kan denna uppgradering, ett viktigt steg mot en mycket grönare och snabbare version av det nuvarande systemet, sätta Ethereum på vägen till att bli den dominerande plattformen på internet och göra ether till nummer ett?”, skriver Economic Times.

ANNONS
ANNONS

En ether kostade strax över 4200 dollar på tisdagen, motsvarande dryga 36000 svenska kronor.

Läs även: Det krävs om DeFi ska utmana bankerna [Dagens PS]