Bitcoin fortsätter att sjunka och befinner sig nu på 38 223 dollar. En minskning på 3,3 procent och den lägsta siffran sedan den 15 mars. Nu varnar tekniska analytiker för ytterligare nedgångar på kryptobörsen, rapporterar Bloomberg.

ANNONS

Den tidigare så positiva trenden för kryptovaluta ser ut att vara på nedåtgående, när allt fler investerare undviker risktillgångar i väntan på att USAs centralbank Fed ska höja räntorna, skriver Bloomberg.

Nedgång för både bitcoin och ether

Under måndagshandeln sjönk både bitcoin och ether med 3, 3 respektive 4, 8 procent. I nuläget ligger bitcoin på 38 223 dollar medan ether befinner sig på 2 799 dollar, en nivå som inte noterats sedan den 18 mars i år.

Nu är ytterligare nedgångar och räntehöjningar att vänta. Det är också troligt att det åter blir värdefullt att omfördela kryptovaluta till guld eller dollar. Detta enligt en rapport från Nydig.

”Precis som den negativa korrelationen mellan bitcoin och dollarn har den negativa korrelationen mellan bitcoin och reala kurser bara uppstått under de senaste åren”, skriver de i rapporten där de även förklarar att bitcoin huvudsakligen kommer att drivas framåt av användartillväxt och nätverksanvändning.

Läs även: Ner för krypto – utför för kryptobörserna [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs även: Guld lyser upp kryptobörsen [Dagens PS]