”Bitcoin kanske inte håller så mycket längre”, varnar Eswar Prasad, senior professor vid Cornell University i en intervju med CNBC. 

ANNONS

Kryptovalutan bitcoin är den allra första i sitt slag, och den med högst värde .Under året har den varit extremt volatil, och har både halverats och dubblats i värde flera gånger om. Den senaste månaden har kryptovalutan fallit i pris från 58 000 dollar per bitcoin till 48 000 dollar per bitcoin.

Nu för tiden finns det hundratals kryptovalutor – många av dem betydligt mer användbara och miljövänliga än bitcoin. Det får professor Eswar Prasad vid Cornell University att tro att kryptovalutans storhetstid kan vara över.

”Bitcoin kanske inte håller mycket längre”, säger han till CNBC och tillägger att bitcoin ”använder en valideringsmekanism för transaktioner som är miljöförstörande och inte skalar upp särskilt bra”.

Han tror starkt på att blockkedjeteknologi kommer att vara ”fundamentalt transformativt” i hur både finans och privatekonomi fungerar i framtiden – men inte nödvändigtvis med bitcoin som någon storspelare.

”Med tanke på att bitcoin inte fungerar särskilt bra som ett medel för handel, tror jag inte att det kommer att ha något annat grundläggande värde än vad investerares tro leder till att det har”; säger han.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Bitcoin: Nu har 90 procent brutits [Dagens PS]