Det svenska företaget Zeptagram erbjuder en blockkedja för handel med musikrättigheter och konstverk. Nu lanserar bolaget sin egen valuta – zeptacoin.

ANNONS

Idag blev zeptacoin lanserad i en ICO – Initial Coin Offering – på marknaden Bitmart. Valutan kommer att ha ett bestämt tak på antalet mynt. Det gör den inflationsfri.

En begränsad mängd av myntet – 125 000 stycken – har kryptovalutabörsens kunder redan köpt upp.  Mynten tog slut på 61,5 sekunder, rapporterar Zeptagram i ett pressmeddelande.

”Vi är oerhört glada för det stora intresset för zeptacoin. Det ger oss en möjlighet att växla upp och växa ytterligare. För bolaget och aktieägarna innebär det ett kapitaltillskott utan utspädning, vilket är en otroligt gynnsam affär”, säger Christina Löwenström, VD och medgrundare av Zeptagram.

Zeptagram kom till redan 2014 då bolaget startade. Sedan 2016 har det gått att använda blockkedjan för att handla med musikrättigheter. Först sålde bolaget bara musikrättigheter.

Enligt grundarna Christina Löwenström och Johan Forsman Löwenström är zeptacoin en mer hållbar kryptovaluta då den använder så kallad ”stake of proof” som modell. Det innebär att den använder 98 procent mindre energi än de större aktörerna.

ANNONS
ANNONS

Läs också:

Ny plattform för musikrättigheter och ny kryptovaluta
Bitcoin tog revansch efter tapp i tisdags