Miami: Offentliganställda kan få lön i bitcoin

Uppdaterad: 14 okt. 2021Publicerad: 14 okt. 2021
Miami kan börja betala offentligt anställda i bitcoin.
Miami kan börja betala offentligt anställda i bitcoin. (Foto: Stina Stjernkvist / TT)

Miamis borgmästare Francis Suarez sager att staden ska ha som prioritet att kunna betala sina offentligt anställda med bitcoin.

ANNONS
ANNONS

“Jag vill att vi vi skiljer ut oss som kryptohuvudstaden I USA eller i världen”, sa Suarez på tisdagen i en intervju med Bloomberg.

Miami kommer att skicka en förfrågan den här månaden om att skapa en betalningsmekanism och att låta stadsbor betala avgifter – och möjligen även skatt – i bitcoin.

Miami kommer snart att skicka en förfrågan till delstaten Florida om att skapa en betalningsmekanism som gör det möjligt att låta stadsbor betala avgifter – och möjligen även skatt – i bitcoin.

Förslagen utgör en nedbantad version av ett utspel från Suarez i februari månad, där borgmästaren föreslog att staden skulle omvandla en del av sina tillgångar till kryptovalutor. Idag tillåter inte lagen att staden sparar i så volatil valuta.

Det går att se Suarez kommentar i ljuset av att organisationen CityCoins lanserade myntet Miami Coin. CItyCoin använder en mjukvara som gör att städer tjänar 30 procent av vinsten från den valuta som användare gräver fram.

MiamiCoin kunde i augusti skicka 7,1 miljoner dollar till Miamis stadskassa. Stadsledningen beslutade att godta donationen i oktober, uppger sajten Insider.

Läs också:

USA är störst på bitcoinbrytning efter Kinas kross av gruvor
Aktier för dig som vill ha del av kryptosektorn

ANNONS
ANNONS