Dagens PS

Tusentals samlas för bitcoin i Amsterdam

Amsterdam
Amsterdam blir värd för en stor bitcoin-konferens nästa vecka. (Foto: Pixabay)
Malin Beeck
Malin Beeck
Uppdaterad: 06 okt. 2022Publicerad: 06 okt. 2022

Trodde du att entusiasterna kring kryptovalutorna hade lagt av? Det har de inte. Bitcoin Amsterdam heter en stor konferens som väntas samla tusentals besökare nästa vecka.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den stora konferensen samarrangeras av Bitcoin Magazine och Bitcoin 2022, som också höll en tematisk vecka i Miami tidigare i år. Nästa vecka går en av Europas största konferenser kring den mest kända kryptovalutan av stapeln i Amsterdam, skriver kryptobörsen Trijo på sin nyhetssida.

Över 2 500 deltagare väntas komma till konferensen, som pågår i tre dagar.

”Eftersom Europa står inför energibrist och har en valuta i motvind är det viktigt att bitcoinförespråkare fortsätter att stå upp för bitcoin som en bättre lösning”, säger Christian Keroles, generaldirektör för konferensen, i ett uttalande till Trijo News.

Han menar att krypto är en ”sund” valuta eftersom samhället är digitaliserat i dag.

Bitcoin som rörelse

Talarna är en brokig internationell samling. Bland annat kommer det kontroversielle Ukipledaren och vaccinmotståndaren Nigel Farage att tala. Adam Back som grundat kryptobolaget Blockstream, kryptoentusiasten Matt Odell och poddaren Peter McCormack är andra inbjudna talare.

Bland de svenskar som kommer att tal på konferensen finns Kalle Rosenbaum, kryptokonsult och författare till Grokking Bitcoin.

George Mekhail, marknadschef på Bitcoin Amsterdam, menar att hela kryptobranschen gynnas av konferensen. Han refererar till kryptovalutan som en rörelse, och menar att det är viktigt för de inblandade att få samlas.

Läs också:

Investerare: Inte begravningsdags för krypto än

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS