Det råder delade meningar om hur man ska se på de kraschade kryptovalutorna bland världens investerare. Men många i branschen menar att det är nu som man verkligen kan satsa på krypto. ”Spekulanterna är borta, vilket gör branschen sund”.

ANNONS

Att det rör sig om en krasch för kryptosektorn är inte bara utomstående skeptiker överens om. Raset i värde för valutor som bitcoin och ether har inte kunnat undgå ens de mest överdimensionerade skygglappar.

Men investerare i branschen är ändå inte missnöjda. Irina Haivas, partner i riskkapitalbolaget Atomico, säger till Bloomberg att årets krasch har sållat bort ”turisterna” i kryptoindustrin. Det har lämnat en starkare uppsättning företag efter sig.

”Det är inte dåligt att hajpen har försvunnit”, säger Haivas till Bloomberg.

Nu vill människor inte längre använda kryptovalutorna för spekulation, utan för att bygga något mer hållbart, menar hon.

Hälsosammare bransch för krypto framöver

Edward Cooper leder fintechbolaget Revolut, och även han vill lugna investerare som upplever att krypto har blivit en återvändsgränd. Nu när luften har gått ur kryptobubblan, upplever han att det är kryptobolagen med de mer hälsosamma affärsmodellerna som överlever.

Cooper berättar att Revoluts kunder visserligen äger mindre kryptovaluta nu än tidigare, men att antalet kunder som registrerar sig är mycket högre än i början av 2020. Det innebär att kryptovalutor håller på att bli en ”vanlig tillgång”, säger Cooper till Bloomberg.

Revolut fick fullständig FCA-registrering för sin brittiska kryptoverksamhet tidigare i veckan, vilket innebär att bolaget nu är tydligare reglerat. Något som hjälper de mer traditionella bolag som vill samarbeta med dem. rapporterade Bloomberg.

ANNONS
ANNONS

I framtiden kan krypto bli mer använt vid olika typer av näthandel, och fungera lite som andra valutor, menar Cooper.

Läs också:

Bitcoin och ether upp och ned i nervös marknad [Dagens PS]