Det är lätt att misströsta, men än finns det hopp för både kryptomarknaden och bitcoin. Det anser åtminstone Cathy Wood vd för Ark Invest som räknar med att bitcoin ska vara på fötter lagom till 2030. Kanske till och med blomstra.

ANNONS

Det var i en intervju med Bloomberg under tisdagen som Cathy Wood, vd och investeringschef för det amerikanska bolaget Ark Invest, delade sin syn på läget i kryptobranschen och samtidigt bjöd på en positiv prognos för bitcoin, enligt Business Insider.

Detta efter en turbulent vecka som i mångt och mycket präglats av FTX kollaps, vilket skapat ringar på vattnet för både ether och bitcoin, som båda rasat i värde.

En kris som Wood tror att bitcoin kommer att överleva tack vare sin avancerade, underliggande teknik.

Bitcoin uppe i en miljon dollar 2030

Av det skälet vågade sig Wood på att upprepa sin prognos från tidigare i år om att bitcoin fortfarande kan vara uppe i en miljon dollar före år 2030.

Ett mycket optimistiskt estimat med tanke på att bitocin har tappat 64 procent av sitt värde i år. En nedgång som Wood väljer att se som en möjlighet när det kommer till att att bygga en hållbar framtid för världens största kryptovaluta.

En kris att dra lärdom från

På liknande sätt tror hon att dramatiken kring FTX och en nedåtgående marknad långsiktigt kan lära investerare något.

”Och när de faktiskt gör läxorna och ser vad som har hänt här, tror jag att de faktiskt kan vara mer bekväma med att flytta till bitcoin, och kanske ether, som ett första stopp eftersom de kommer att förstå det mer”, sade hon,

Av det skälet sitter Wood just nu lugnt i båten och tror fortsatt på sitt aktieinnehav i kryptobörsen Coinbase, Grayscale Bitcoin Trust och Silvergate Capital. Mest av allt tror hon på bitcoin.

ANNONS
ANNONS

”Vi tror att bitcoin kommer att komma ut ur det här och dofta som en ros”, sade hon enligt Business Insider.

Läs även: FTX-kraschen: Tillgångar kan ha stulits [Dagens PS]

Läs även: Fastigheter på Bahamas för 1,2 miljarder åt FTX-folk [Dagens PS]