Blockchainfonden TGV satsar vidare och investerar drygt 50 miljoner i den franska ”kryptobanken” Coinhouse.

ANNONS

Dagens PS har i flertalet artiklar rapporterat om den svenskkopplade blockchain-fonden True Global Ventures 4 Plus framfart – fonden har de senaste månaderna investerat stort i olika bolag i kryptobranschen.

Nu kommer nästa satsning – TGV4Plus satsar 5,7 miljoner dollar, motsvarande 51,8 miljoner kronor, i Coinhouse, som beskrivs som en kryptobank-pionjär, skriver fonden i ett pressmedelande.

Det är en plattform som ger möjligheter för individer och institutioner att köpa och säkra sina digitala tillgångar som bitcoin, ether och 40 andra kryptotillgångar.

”Coinhouse vill positionera sig som den första europeiska ”kryptobanken”. Dess mål är att göra kryptotillgångar tillgängliga för så många som möjligt och inom ett reglerat ramverk som garanterar sinnesro för investerare. Tack vare denna kapitalrunda kommer Coinhouse att fortsätta diversifiera sitt utbud, expandera i Europa och stärka sitt team för att stödja dess tillväxt och möjliggöra att europeiska kunder, privatpersoner och företag, kan diversifiera och växa sina besparingar”, säger Nicolas Louvet, medgrundare och vd på Coinhouse.

”Jag är väldigt entusiastisk över Coinhouses framtid. De har visat stark lönsam tillväxt, och är mycket väl positionerade med tjänster av hög kvalitet i Frankrike och Europa för att välkomna det nya efterfrågan från High Networth-individer, familjekontor och företag som investerar i digitala tillgångar”, säger Frank Desvignes, fransk partner på True Global Ventures.

ANNONS
ANNONS

Läs även: TGV investerar i ny NFT-satsning för fotokonst [Dagens PS]