Kryptovalutan Solana har genomgått ett rejält kursfall det senaste året. Under onsdagen föll den igen med hela 12 procent. Det är kopplingen till FTX och Sam Bankman-Fried som får valutan att falla.

ANNONS

Kryptovalutorna har i allmänhet fallit rejält under 2022. Men vid onsdagens nedgång föll Solna betydligt mer än standardmynten bitcoin och ether. Bitcoin gick ner med 0,3 procent och ether gick ner med 1,3 procent. Solanas fall på hela 12 procent var relativt stort.

Solana ner 94 procent 2022

Under hela 2022 har Solana gått ned med 94 procent, ett riktigt platt fall. Mer än andra mynt förknippas kryptovalutan med finansmannen Sam Bankman-Fried och hans FTX. Valutan backades upp av såväl FTX och Almeda Research, som hade köpt in sig i den.

Martin Lee, journalist på blockchainföretaget Nansen säger till Bloomberg att förtroendet minskar för Solanas möjligheter framöver, på grund av den nära kopplingen till FTX.

DeGods och Y00ts, två av de bästa NFT:erna på Solanas blockkedja, har lämnat den och ska nu i stället finnas på Polygon, enligt uppgifter från CoinDesk.

ANNONS
ANNONS

Läs också:

Så kollapsade krypto – en återblick [Dagens PS]