Dagens PS

Sam Bankman-Fried nekar till brott i domstol

Sam Bankman-Fried
Sam Bankman-Fried lämnar domstolen på Manhattan på tisdagen där han nekar till några brott. (Foto: TT)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 04 jan. 2023Publicerad: 04 jan. 2023

FTX-grundaren Sam Bankman-Fried nekar till brott och anser sig inte vara skyldig till varken bedrägeri eller andra brottsanklagelser. Det stod klart under tisdagen när domaren klargjorde att rättegången startar i oktober.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det lär bli en rättegång som följs av många i kryptovärlden, och som startar 2 oktober. Sam Bankman-Fried anklagas av åklagare för att ha stulit flera miljarder dollar av FTX-kundernas pengar och samtidigt ha lurat  investerare och långivare till handelsföretaget Alameda Research, berättar Wall Street Journal.

Det var förra månaden som den numera världsberömde FTX-grundaren arresterades i Bahamas där han bodde och fördes till New York.

Sam Bankman-Fried hos föräldrarna

Det lär fortsatt bli en het period för Sam Bankman-Fried, som släpptes först sedan en borgen på en kvarts miljard dollar hade säkrats mot hans föräldrars hem i Kalifornien, där Bankman-Fried kommer tillbringa tiden fram till rättegången startar i oktober.

Om han av någon anledning inte infinner sig vid rättegången kommer domstolen beslagta föräldrarnas hus. Föräldrarna har redan dragits in i kaoset genom att de har utsatts för en rad media-skriverier och hot.

Avslöjar inte namnen

Domaren krävde vidare att ytterligare en person skulle skriva på borgen, samt två andra personer som gäller andra mindre belopp. På grund av uppståndelsen och hoten kommer inte de andra namnen avslöjas för allmänheten.

Domaren har även gått med på åklagarens begäran att inte ge Bankman-Fried tillgång till varken FTX- eller Alameda Research-kontona.

ANNONS

Läs även: Så kollapsade krypto – en återblick

Läs även: Sam Bankman-Fried tog stort lån för att köpa aktier

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS