Raset avskräcker inte kryptovaluta-investerare

Uppdaterad: 02 juni 2022Publicerad: 02 juni 2022
kryptovaluta
Investeringskapital fortsätter strömma in till kryptovalutasektorn trots det tunga raset i de flesta kryptovalutor. (Foto: TT)

Investeringskapital fortsätter strömma in till kryptovaluta-sektorn och på onsdagen stängde Binance Labs en fond på 500 miljoner dollar.

ANNONS
ANNONS

Trots det stora tappet i kryptovalutor och trots att värdet halverats för de flesta kryptovalutor i den björnmarknad som nu råder fortsätter investeringskapital forsa in.

Kryptobörsen Binance investeringsföretag, Binance Labs, meddelade på onsdagen att man stängde en investeringsfond på 500 miljoner dollar.

Kapitalet kom från externa företag, skriver The Wall Street Journal.

Enligt tidningen är Binance Labs plan att använda pengarna för att investera i nystartade kryptoföretag.

Kryptoföretag bäst på kapitalanskaffning

Bolaget har i fyra års tid ägnat sig åt investeringar i omkring 100 startups, framgår det.

Tillkännagivandet av den nya fonden kom bara en dag efter att kryptobörsen Binance skrotat sitt planerade uppköp av det USA-baserade medieföretaget Forbes Global Media, en affär som företaget berättade om i februari.

WSJ berättar med hänvisning till CoinMarketCap att marknaden för kryptovalutor fallit i värde från en topp på 3 biljoner dollar så sent som i februari i år till dagens cirka 1,3 biljoner dollar.

Bitcoin, den största kryptovalutan, uppges i år ha rasat med 31 procent i värde fram till maj och 53 procent sedan i november 2021, då den noterade rekordet på 67,802, enligt Dow Jones Market Data.

Krypto- och blockkedjeföretag uppges trots kräftgången vara duktigare än den privata marknaden i stort på kapitalanskaffning, och uppvisar på så sätt större motståndskraft, skriver WSJ, som berättar att branschen hittills i år dragit in runt 15 miljarder dollar.

Läs även: Kan bitcoin bli den största av alla finansbubblor?

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.