Kollapsen i Sam Bankman-Frieds kryptovalutaimperium FTX gör att amerikanska myndigheter fått bråttom med ny reglering av krypto.

ANNONS

Ordförande för Commodity Futures Trading Commission vill göra myndigheten till en kryptovakthund, rapporterar Bloomberg.

CFTC reglerar USA:s derivatmarknader, som inkluderar terminer, swappar och vissa typer av optioner. Nu vill de också få större befogenheter för att hantera handeln med kryptovalutor.

Ordföranden Rostin Behnam säger att implosionen i FTX, vars snabba och dramatiska fall kulminerade i en konkursansökan förra veckan, är ett exempel på varför hans byrå behöver mer makt för att övervaka kryptovalutaverksamhet och handel.

”Jag är hoppfull att detta kommer att öka angelägenheten för kongressen att agera för att anta lagstiftning som skulle ge CFTC mer auktoritet att reglera kontantmarknaderna”, säger han i en intervju med Bloomberg.

CFTC:s jurisdiktion över krypto är just nu till stor del begränsad till kryptoterminer. Myndigheten önskar nu mer reglering av krypto.

ANNONS
ANNONS

”Vi har inga övervakningsverktyg, marknadsövervakningsverktyg – så vi måste lita på antingen implosioner eller att folk kommer till oss och säger att de ser bedrägeri eller manipulation på marknaden. Vi kommer att fortsätta att övervaka de enheter vi kan, och förutom det kommer jag att fortsätta att förespråka ny auktoritet”, säger Rostin Behnam.

Läs även: FTX-grundaren ska ha trollat bort miljarder [Dagens PS]