Kryptovalutor har fått revansch och den samlade handeln i kryptovalutor uppges nu vara värd hisnande 17 000 miljarder kronor.

ANNONS

Efter en skakig handel där kryptovalutor åkt uppochner konstaterar Svenska Dagbladet att marknaden fått revansch, och att det samlade värdet i kryptovalutor nu uppgår till enorma 17 000 miljarder kronor.

Ethereum gick förbi bitcoin i handelsvolym under årets andra kvartal, enligt Coinbase.

Bitcoin dominerade marknaden stort före det och svarade exempelvis för 70 procent av marknadsvärdet för kryptovalutor i början av året, samtidigt som ethereum bara hade en tiondel av marknaden.

Nu är även dogecoin etablerad

Bitcoin uppges nu ha 40 procent av marknaden medan ethereum knappar in och har 20 procent, skriver SvD med hänvisning till Coin Market Cap.

Även dogecoin, som tidigare ansetts vara ett skämt, vinner mark och rusar i dag mot skyarna.

Detbberor mycket på Elon Musk, elbilsjätten Teslas grundare och vd, som återkommande twittrande om kryptovalutan, konstaterar SvD.

I USA vill president Joe Biden beskatta affärer med kryptovalutor i syfte att finansiera landets stora infrastruktursatsning på vägar och järnvägar, vilket senaten röstat ja till.

Ny jätteattack mot kryptoföretag

Enligt förslaget kan detta ge skatteintäkter på upp till 28 miljarder dollar från kryptomarknaden, som Dagens PS tidigare rapporterat om.

ANNONS
ANNONS

Under fredagsmorgonen har vi berättat, med hänvisning till CNBC, att kryptovalutor för 97 miljoner dollar, nära 850 miljoner kronor, har stulits i en attack mot den japanska kryptobörsen.

På torsdagen uppgav den japanska kryptobörsen Liquid att företagets digitala plånböcker ”äventyrats”

Hackarna ska ha länsat en rad digitala plånböcker på plattformen i samband med cyberattacken.