Dagens PS

Kollapsen nära för kryptos favoritbank

Silvergate
Silvergate kan bli nästa krasch inom kryptovärlden. (Foto: Silvergate)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 06 mars 2023Publicerad: 06 mars 2023

Efter FTX-kraschen är det många som nu varnar för att kryptos favoritbank Silvergate kan stå på tur. Frågan är vad som händer med krypto om Silvergate kraschar, vars aktie redan har rasat kraftigt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kan det bli så att FTX-kraschen i november förra året kommer dra med sig den Kalifornien-baserade banken Silvergate? Det är för tidigt att säga, men faktum kvarstår att aktien har rasat med 95 procent sedan augusti till under sex dollar. Samtidigt har amerikanska senatorer börjat ifrågasätta relationen mellan FTX och Silvergate allt mer rapporterar Fortune.

Silvergate nära krasch

Silvergate som tidigare sågs som den finansiella ryggraden håller på att förlora den positionen allt mer sedan FTX, som var en av de största kunderna, kraschade eftersom Silvergate är beroende av kundinsättningar som även de rasade med FTX-konkursen.

Oron skruvades upp ytterligare i mitten av förra veckan när banken meddelade att man inte kommer kunna lämna in sin årsrapport till Securities and Exchange Commission i tid, eftersom banken ska omvärdera sin affärsstrategi och “dess förmåga att fortsätta”.

Tveksamt för sektorn i stort

Det leder i sin tur till ökad tveksamhet för banker och bolag att vilja sammarbeta med sektorn där det framöver kan bli betydligt svårare för kryptoföretag att få inlåningskonton och andra viktiga tjänster.

“Det krymper antalet potentiella partners väldigt snabbt,” uppger finansexperten Joseph Silvia.

“Silvergate bör ses som en varning.”

ANNONS

Läs även: Bitcoin föll till lägsta nivån på två veckor

Läs även: Nordkoreas krypto-kupp: Stal 39,5 miljarder i bitcoin

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS