Analytiker på banken JPMorgan ser ett värde för en bitcoin på 38 000 dollar. De ser större uppsida i digitala tillgångarna som NFT.

ANNONS

Bitcoin handlades tidigare i veckan upp över 44 000 dollar för att sedan falla tillbaka till strax under 40 000 dollar i förra månaden. Banken ser ett värde på 38 000 dollar, men om handelsvolymen normaliseras till tre gånger volymen är ett rättvist värde 50 000 dollar. Värderingen baseras på bitcoins volatilitet sett till guld, rapporterar CNBC.

“Den största utmaningen för bitcoin framöver är dess volatilitet och boom-och-bust-cyklerna som hindrar ytterligare institutionell adoption,” säger Nikolaos Panigirtzoglou på JPMorgan.

De digitala tillgångarna växer i popularitet och tillgångar som tokens, NFT:er, stablecoins och andra kryptovalutor är en tillgångsklass i uppgående trend. Banken ser stark tillväxt i till exempel NFT, och investerare kan förvänta sig att kommande års tillväxt drivs på av Web3 och metaverse. NFT:er kan komma att dominera de digitala tillgångarna när allt fler tillgångar digitaliseras.

”I framtiden kommer vi sannolikt att se en mängd blockkedjor som är skräddarsydda för specifika applikationer snarare än Ethereum-blockkedjan som dominerar alla applikationer i kryptoekosystemet.”

Under 2021 tog utvecklingen för smarta kontrakt, NFT:er och decentraliserad finans samt DeFi rejäl fart. Olika kryptovalutor har olika fördelar, Solana och Cardano har till exempel snabba och billiga transaktioner. Ethereum är kända för sin funktionalitet, och bitcoin uppfattas som det digitala guldet som har liten konkurrens från andra blockchains och kryptovalutor.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Intervju: ”NFT är slutet på alla mellanhänder” [Dagens PS]

Läs mer: Investerare: Sprid riskerna i din kryptoportfölj [Dagens PS]