Expert: Ethereum hotar bitcoins dominans

Uppdaterad: 06 okt. 2022Publicerad: 06 okt. 2022
Ethereum
Tung spelare på kryptomarknaden spår att ethereum har potential att i viss mån bli viktigare för världsekonomin än bitcoin. (Foto: Pixabay)

Tung spelare på kryptomarknaden spår att ethereum har potential att i viss mån bli viktigare för världsekonomin än bitcoin.

ANNONS
ANNONS

Ethereum kan utmana bitcoin som “kryptos dominerande reserv- och finansieringstillgång”, säger Joshua Lim, tidigare handelschef på kryptomäklarna Genesis och Galaxy Digital, till Business Insider.

Han pekar på den mer begränsade energianvändning som går åt till utvinningen, jämfört med bitcoin, men även andra faktorer som talar för att kryptovalutan på vissa områden går en ljusare framtid till mötes än bitcoin.

Bitcoin är både äldst och störst, men ethereum är på frammarsch. Dock räknar inga bedömare med att näst största kryptovalutan passerar bitcoins marknadsvärde i närtid, det väntas ta “flera kvartal”, enligt Joshua Lim.

Det sker stora framsteg på kryptmarknaden och för ethereum har en viktig sammanslagning skett strukturellt som gjort att både energi kan sparas vid utvinning av kryptovalutan, samtidigt som ekonomin i kryptovalutans nätverk enligt Business Insider förändrats till det bättre.

Nu bör det betonas att kryptomarknaden genomlider ett smärtsam ras i år efter den amerikanska centralbankens federal Reserves kraftfulla räntehöjningar i kampen mot USA:s höga inflation.

På onsdagen var värdet i både ethereum och bitcoin ner med över 70 procent från sina tidigare toppnivåer.

Läs även: Ethereum efter the Merge – vad händer nu?

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS