Tidigare Twitter-vd:n Jack Dorsey beskrivs i dag som ”en andlig ledare” för bitcoin där Ekon Musk också nämns i sammanhanget.

ANNONS

Jack Dorsey, tidigare vd för mikrobloggen Twitter, där Teslas vd Elon Musk seglat upp som största aktieägare, liknas vid ”en andlig ledare” för kryptovalutan bitcoin i en lång Bloomberg-artikel.

I tid och otid twittrar Dorsey på sitt tidigare livsverk Twitter, närmast som en nyfrälst, om sina positiva upplevelser med bitcoin.

Enligt nedslaget vaknade den tidigare Twitterbossens intresse för bitcoin efter en Afrikaresa på hösten 2019.

Han träffade då, framgår det, en rad entreprenör i olika afrikanska länder som bedrev sina affärer med i huvudsak bitcoin.

Jack Dorsey: Bitcoin vägen till världsfred

Jack Dorsey har till och med uttalat att bitcoin kan bana väg för ”världsfred”.

Twittergrundaren och ex-vd:n, tillika skapare av betalföretaget Square, är i dag vd för Block, som uppges göra det enklare för vanliga människor att handla med bitcoin via sina telefoner.

Sedan tidigare är Elon Musk och Jack Dorsey kompisar och med Musks stora kliv in i Twitter och det gemensamma intresset för bitcoin uppges duon stå närmare varandra än någonsin.

Jack Dorsey, känd för att under åren ha hakat på intäktsbringande trender som Instagram från sin horisont i Silicon Valley, uppges nu ha fullt fokus på bitcoin.

Dorseys ord är beundrarnas lag

Han anses vara en inspiratör av stora mått för kryptovalutan.

ANNONS
ANNONS

”Jag är definitivt tacksam för att han är där ute och gör sin grej”, säger exempelvis Alex Gladstein, chefsstrateg på pro-Bitcoin Human Rights Foundation, till Bloomberg, som konstaterar att både Jack Dorsey och Elon Musk blickar in i bitcoins framtid med laserglasögon.

Bland sina beundrare har Dorsey en oerhörd makt.

”Jag skulle alltid vara uppmärksam på allt som Jack förebådar för framtiden”, säger Jackie Reses, som ledde Squares bank- och låneverksamhet och som nu driver en egen fintech-startup.