Den Europeiska centralbankens chef menar att kryptovalutor inte är baserade på någonting och bör regleras så att människor styrs bort från spekulation.

ANNONS

Christine Lagarde, chefen för den europeiska centralbanken, ECB, säger att kryptovalutor är ”baserade på ingenting” och bör regleras så att människor styrs bort från att satsa sina livsbesparingar på dem det rapporterar Bloomberg.

I nederländsk tv sade hon att att hon är orolig för människor ”som inte har någon förståelse för riskerna, som kommer att förlora allt och som kommer att bli fruktansvärt besvikna, och det är därför jag anser att det borde regleras”, det skriver Bloomberg.

Skeptisk till värdet

Christine Lagardes kommentarer kommer när kryptovalutor befinner sig i en besvärlig tid där bitcoin och ether har rasat 50 procent från förra årets högsta nivåer och de digitala valutorna står inför hårdare granskning från tillsynsmyndigheter som oroar sig för de faror kryptovalutor kan innebära för det bredare finansiella systemet.

Hon sade att hon är skeptisk till kryptovalutors värde och ställer dem i kontrast mot centralbankens digitala euro-projekt som kan genomföras under de kommande fyra åren.

”Min mycket ödmjuka bedömning är att det inte är värt något, det är baserat på ingenting, det finns ingen underliggande tillgång för att fungera som ett ankare för säkerheten”, sade Christine Lagarde, skriver Bloomberg.

Fler är skeptiska

Christine Lagarde sade att hon själv inte har några kryptotillgångar eftersom hon vill praktisera det hon predikar, men att hon följer dem väldigt noga eftersom hennes son har investerat, trots att hon gett honom rådet att inte göra det.

Även andra tjänstemän vid den ECB har uttryckt sin oro över kryptovalutor, Fabio Panetta, en av centralbankens styrelsemedlemmar, sade i april att kryptotillgångar är som en ny vilda västern.

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Investerare lämnar kryptovalutan tether [Dagens PS]