Inte sedan slutet av 2020 har priset på världens största kryptovaluta bitcoin stått så lågt som nu. Även ethereum faller tungt.

ANNONS

Under helgen och även under måndagsmorgonen i Asien har kryptovalutor fallit stort och bitcoin har nu sjunkit till 25 700 dollar, vilket uppges vara den lägsta nivån sedan slutet december 2020, rapporterar The Wall Street Journal.

Bakgrunden till att utförsäljningarna av kryptovalutor fortsätter med efterföljande dramatiska tapp är oron för att USA:s centralbank ska höja räntorna mer aggressivt efter senaste chocksiffran över inflationen.

Inflationstakten var hela 8,6 procent i maj, den högsta siffran sedan 1981, något som beskrivs av experter som en ”katastrof”.

När datan över de amerikanska prisökningarna kom in i fredags utlöste det ett börsfall, som spillt över på aktiemarknaden i Asien på måndagsmorgonen.

Enligt WSJ är det inte bara bitcoin som upplever dramatiska värdetapp, även ethereum – näst största kryptovalutan – har rasat med omkring 20 procent sedan i fredags.

ANNONS
ANNONS

Att Celsius Network, en decentraliserad finans-plattform (DeFi), pausat alla uttag har spätt på oron på kryptomarknaden ytterligare.