Bitcoin fortsätter att rasa och befinner sig nu på 2-årslägsta. Samtidigt närmar sig kryptobörsen FTX konkurs och Binance backar ur uppköpet. 

ANNONS

För kryptoinvesterare är det stressiga tider, sedan bitcoin på onsdagen rasade till 2-årslägsta och är nu nere på drygt 16 000 dollar, uppger Di.

Binance ville köpa upp FTX

Det skakar med andra ord rejält på kryptomarknaden och bakgrunden till tumultet är att kryptobörsen Binance ville köpa upp konkurrenten FTX vars pengar har tagit slut.

Det är FTX-investerare som har varnat för konkurs om det inte kommer någon uppbackning. Sammanlagt rör det sig om ett underskott på 8 miljarder dollar för börsen, skriver CoinDesk enligt uppgifter från Bloomberg.

Backar ut helt

Binance har tidigare tvekat till att gå in i FTX efter att ha gått igenom kryptobörsens finanser, och de tveksamheterna leder nu till att Binance backar ut helt och hållet, rapporterar Bloomberg vidare.

”Vår förhoppning var att kunna stödja FTX:s kunder att tillhandahålla likviditet, men problemen ligger utanför vår kontroll eller förmåga att hjälpa”, uppger Binance i ett uttalande.

FTX å sin sida har inte kommenterat det hela.

Vad händer nu?

Nu är den stora frågan vad som händer med kryptobörsen, som har enorma skulder som enligt uppgifter kan uppnå till flera miljarder dollar. För investerare är det svårt att veta om tillgångarna kommer sitta säkert eller löst.

Samtidigt backade kryptobörsen Coinbase med runt tio procent under onsdagen, och nätmäklartjänsten Robinhood, som har stor exponering mot krypto, tappade över tolv procent. Coinbase-vd:n Brian Armstrong varnade redan på tisdagen att det blir FTX-kunderna som får ta smällen om dealen med Binance inte gick igenom.

ANNONS
ANNONS

”Det är inte bra för någon”, uppgav Brian Armstrong.

Läs även: FTX ska ta in 1 miljard dollar i finansieringsrunda [Dagens PS]

Läs även: JPMorgans vd kallar krypto för Ponzi-bedrägeri [Dagens PS]