Kryptovalutabörsen FTX diskuterar en ny finansieringsrunda på 1 miljard dollar, rapporterar CNBC med hänvisning till källor med insyn i processen.

ANNONS

Sam Bankman-Frieds kryptokonglomerat FTX har försökt marknadsföra sig själv som ”marknadskonsolideraren” och har under den tuffa period som kallas ”kryptovintern” köpt upp nödställda tillgångar med rabatt.

Bolaget är privatägt med sin bas på Bahamas, och har inte drabbats lika hårt av nedgången på marknaden som exempelvis konkurrenten Coinbase, som är börsnoterat och har tappat 73 procent på börsen i år.

Nu vill FTX plocka in mer pengar som bland annat ska gå till att fortsätta med förvärv, säger CNBC:s källor.

Under 2021 steg FTX intäkter med mer än 1000 procent, från 89 miljoner dollar 2020 till 1,02 miljarder dollar 2021.

Trenden fortsatte i det första kvartalet 2022 med stora intäkter för FTX – men det var när marknaden rusade. Sedan slutet av mars har både bitcoin och ether sjunkit med mer än 60 procent, och många kryptofokuserade bolag har tvingats likvidera.

ANNONS
ANNONS

Bankman-Frieds FTX satsar på att kryptomarknaden kommer att studsa tillbaka framöver, och tar in pengar och förvärvar tillgångar med hoppet om att kunna ta en större del av kakan när marknaden vänder, enligt CNBC.

Läs även: JPMorgans vd kallar krypto för Ponzi-bedrägeri [Dagens PS]