När FTX nu går i graven blir frågan vem som ska få kvarlevorna – tillgångar för miljontals dollar. Företaget har utgått från Bahamas, men USA försöker konfiskera kryptokungens tillgångar.

ANNONS

Det blåser upp till storm i Karibien. Det lilla öriket Bahamas har hamnar i rampljuset efter att kryptovärldens underbarn, Samuel Bankman-Fried greps misstänkt för massbedrägeri i måndags.

Kryptokungen har fallit

Kryptokungens bolag FTX har fallit omkull och tvingas nu i bankrutt. Men då dyker nästa bekymmer upp: Vem ska få tillgångarna?

De senaste dagarna har USA och Bahamas utbytt diplomatiska smockor mot varandra, skriver nyhetssajten Bloomberg.

Känslig information för miljoner

Kärnfrågan gäller vem som ska få den känslig informationen som finns på FTX kontor.

Bahamas myndigheter menar att de har rätt till den information i företaget som kan lösa en dispyt med lokala dotterbolag.

Bahamas anklagas för korruption

Men amerikanska jurister har anklagat Bahamas statsanställda för att ha jobbat nära med Bankman-Fried och anser att det finns en risk att viktig information om bolaget kan undanhållas från utredningen om Bahamas får rätt.

Bahamas å sin sida kan lyckas konfiskera tillgångar värda flera miljoner dollar om de lyckas. De två staterna har uttalat hot om stämning mellan varandra.

Massbedrägeri nystas upp

FTX gjorde en förändring i koden 2020 som kan ha lett till massbedrägeri på kryptomarknaden. Det föranledde hans gripande på Bahamas. Det har Dagens PS skrivit om tidigare.

Missa inte: Sam Bankman-Fried gripen på Bahamas [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer om kryptokungen:

Kryptokungen i ökänt fängelse [Dagens PS]

Samuel Bankman-Fried gripen på Bahamas [Dagens PS]