Den svenska betalsuccén Klarna är under granskning i Storbritannien och tvingas nu strama upp sina kreditkontroller i landet.

ANNONS

Enligt CNBC har tillsynsmyndigheterna i Storbritannien slagit ner på systemet med ”köp nu, betala senare” vilket fått Klarna att se över kreditkontrollerna.

Klarna skärper nu sina kreditkontroller i landet, framgår det.

Den svenska fintech-succén Klarna är en av världens största på delbetalningar vid köp.

I Storbritannien är hårda regleringar på gång av kreditköpsmarknaden, den brittiska regeringen anser att människor inte ska uppmuntras att shoppa över sina tillgångar.

Så kommenterar vd skärpningen

Klarna meddelar att en ny funktion införs som ska underlätta för konsumenter att se om de har råd att delbetala sina köp. Klarna har hittills varit sparsam med att utföra kreditkontroller av sina kunder, som får dela upp sina köp på flera månatliga betalningar, som ofta är räntefria.

Nu ska Klarna göra det lättare att betala köpen på en gång och i kassan ska kunder upplysas om att delbetalningar som inte sköts får konsekvenser.

”Vi är övertygade om att människor för det mesta ska betala med de pengar de har, men det finns vissa tillfällen då kredit är meningsfullt”, säger Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski enligt CNBC.

”De förändringar vi tillkännager i dag innebär att konsumenterna har full kontroll över sina betalningar oavsett om de betalar nu eller betalar senare”, fortsätter Klarna-toppen som tidigare medgett att bolaget kunde gjort ett bättre i Storbritannien än att fokusera på krediter.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Klarna förlänger tiden för fakturaköp till 30 dagar [Dagens PS]

Läs även: Myndighet kritiserar Klarna: ”Lagstiftningen är tydlig” [Dagens PS]

Läs även: 27 000 tecknade sig i Siemiatkowskis investmentbolag [Dagens PS]