Svenska fintechbolaget Klarna har enligt källor till Sky News säkrat finansieringen i sin nya kapitalrunda, men det är till en uselt låg värdering.

ANNONS

Redan den här veckan väntas Klarna meddela att en kapitalinjektion på 800 miljoner dollar är säkrad, berättar Sky News och uppger med hänvisning till källor att en kanadensisk pensionsfond blir aktieägare i Klarna efter kapitalrundan som huvudsakligen backas upp av befintliga investerare.

Efter injektionen av nytt kapital väntas Klarna få en värdering på omkring 6,7 miljarder dollar – i dagsläget är värderingen alltså under 6 miljarder dollar – och det kan jämföras med Klarnas rekordhöga värdering för bara två år sedan på 45,6 miljarder dollar.

I den nu aktuella kapitalrundan uppges både Kanadas största pensionsfond, Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB), och Abu Dhabis statliga investeringsfond Mubadala ha fört samtal med Klarna om deltagande i kapitalanskaffningen.

Kapitalinjektionen på 800 miljoner dollar är större än vad det spekulerats om senaste veckorna.

Men fortfarande kvarstår faktum att betalföretaget, som bland annat konkurrerar med traditionella banker på kreditmarknaden, fått se sin värdering rasa ner i källaren.

Klarna har också tvingats sänka ribban rejält för värderingen. Från början var förhoppningen att ta in kapital som säkrade en värdering på 30 miljarder dollar.

Det sänktes snabbt till en värdering på 15 miljarder dollar och kort därefter till 10 miljarder dollar.

Nu ser det ut som värderingen blir väsentligt lägre än så.

Läs även: WSJ och FT: Klarna-krasch – rasar 470 miljarder i värde [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Klarnas nya värdering – kalldusch för investerare [Dagens PS]

Läs också: Sparpaket på Klarna – 700 får sparken [Dagens PS]

Läs vidare: Klarna gör jätteförlust – 2,5 miljarder minus för Q1 [Dagens PS]