Hackare stal krypto för 160 miljoner dollar, eller 1,7 miljarder kronor, genom att hacka kryptovalutamäklaren Wintermute. Stölden är en ökande trend där enorma summor i kryptovaluta stals under årets sju första månader.

ANNONS

Trenden är tydlig hittills i år. Allt större summor i krypto har stulits av hackare än föregående år, berättar CNN.

Ökning med 60 procent

Totalt handlar det om 1,9 miljarder dollar i kryptovaluta som har hackats under årets sju första månader, vilket innebär en ökning med 60 procent jämfört med samma period förra året.

Kryptovalutamäklaren Wintermute är senast i raden – där 160 miljoner dollar försvann enligt en rad Twitterinlägg av grundaren Evgeny Gaevoy.

Hackarna riktade in sig på Wintermutes DeFi-verksamhet som huvudsakligen baseras på Ethereum blockchain-teknologi. Den teknologin är ”unikt sårbar för hacking”, enligt blockchain-analysföretaget Elliptic, på grund av dess öppna källkod, stora tillgångar och snabba tillväxt som ofta leder till att säkerhetspraxis försvinner.

Nordkorea ligger bakom

Några av de största intrången i år har varit just mot DeFi-verksamheter och spåren har i många fall lett till Nordkorea. Wintermute har dock inte sagt vem som kan ligga bakom den senaste stölden.

Evgeny Gaevoy försäkrar dock sina kunder att det finns ”dubbelt över” summan som stals i eget kapital.

ANNONS
ANNONS

Wintermute grundades för fem år sedan och som kryptomäklare har den tillhandahållit likviditet på mer än 50 börser och kryptoplattformar. Användare varnas för att det kan bli avbrott i tjänsten under de närmaste dagarna.

Läs även: Uber hackat – ”undersöker cybersäkerhetsincident” [Dagens PS]