Bitcoin har gått ned med cirka 55 procent sedan november månad, konstaterar CNBC. Det innebär också att 40 procent av alla som äger valutan just nu har förlorat på sitt innehav.

ANNONS

Det är siffror från analysföretaget Glassnode som visar att omkring 40 procent av alla bitcoinägare nu har förlorat på sitt innehav, och alltså har köpt valutan till ett högre pris än vad den nu står i.

Bara den senaste månaden har 15,5 procent av alla kryptoplånböcker fallit så mycket att ägarna förlorade på sitt innehav, skriver CNBC.

Fler bitcoin-förlorare bland nya investerare

De senaste sex månaderna har många satsat på kryptovalutor med förhoppningar om snabba vinster på kort sikt. Av dem är det ännu fler som nu förlorar på innehavet. Som mest stod bitcoin i cirka 69 000 dollar. Nu har den tappat med mer än hälften, till nivåer under 31 000 dollar.

Eftersom fallet har korrelerat stort med rörelserna på Nasdaq-börsen ifrågasätter de flesta idén att bitcoin fungerar som en värdereserv i tider av inflation.

Glassnodes analytiker ser också en ökning av antalet skyndsamma transaktioner på blockkedjan, där folk har betalat extra för att snabbt sälja av sina bitcoins. Det tyder på att många investerare är stressade över utvecklingen och snabbt vill bli av med sina kryptotillgångar.

ANNONS
ANNONS

Läs också:

El Salvador ”har köpt dippen” – 500 nya bitcoins [Dagens PS]
Bitcoin fortsätter rasa – nu under 34 000 dollar [Dagens PS]