Ungefär hälften av alla som äger kryptovalutor i USA, Latinamerika och Asien köpte sina tillgångar först 2021, enligt kryptobörsen Gemini. Många uppger devalvering av den egna valutan som skäl

ANNONS

En undersökning som börsen genomförde mellan november och februari visar att 2021 var ett genombrottsår för kryptovalutor, skriver Reuters. Inflationen tycks ha varit en pådrivande faktor, särskilt i länder där valutan har devalverats.

79 procent av alla tillfrågade deltagare angav långsiktig avkastning som sitt största skäl att investera i just kryptovaluta.

Devalvering ökar kryptosatsningar

Brasilien och Indonesien leder ligan vad gäller kryptovaluta, visar undersökningen. 41 procent av alla invånare i de båda länderna säger sig äga kryptovaluta på något sätt. I USA är den siffran 20 procent och i Storbritannien 18. Samtidigt visar tidigare genomgångar att det största innehavet i kapital räknat är koncentrerat till västländer.

Människor som lever i länder där den egna valutan har sjunkit i värde jämfört med dollarn var fem gånger så villiga att satsa på kryptovaluta i framtiden, visar undersökningen.

Men det rör sig också om en kulturell skillnad. 64 procent av alla tillfrågade indier och indonesier tror att kryptovaluta skyddar mot inflation. Det gäller bara 16 procent av amerikanerna och 15 procent av européerna.

ANNONS
ANNONS

Läs också:

Handelsbanken: Då stärks kronan mot euron [Dagens PS]
Bitcoin för 200 miljoner plötsligt aktiverade efter 11 år [Dagens PS]