Goldman Sachs förutsäger i en analys att bitcoin kommer att krascha till ett värde på 12 000 dollar. Det skriver Coin Telegraph i en artikel. Hittills har dippen sänkt värdet till omkring 20 000 dollar per bitcoin.

ANNONS

Goldman Sachs varnar i en analys för att bitcoin kommer att sjunka ytterligare i värde inom kort. Banken räknar med att värdet kan krascha och hamna så lågt som 12 000 dollar.

Ett team av Goldman Sachs-ekonomer tror att Federal Reserves räntehöjningar kommer att skjuta snabbare i höjden än tidigare aviserat. Feds räntehöjningsbana har spelat en nyckelroll för att fastställa kryptovalutans pristrender under 2022.

De amerikanska utlåningsräntorna har stigit från nära noll och ligger nu mellan 2,25 och 2,5 procent. Det gör att investerare väljer bort riskfyllda investeringar.

Bitcoin stabilt efter stort ras

Bitcoin har sjunkit med nästan 60 procent. Men intresset för valutan har inte dött ut, och värdet har legat omkring 20 000 dollar under en längre tid efter raset. En del analytiker menar att kryptovalutan nu har slagit i sin botten, men nu förutspår Goldman Sachs ytterligare störtdyk.

Anledningen är att valutansvärde tydligt har visat sig samvariera med utvecklingen på Nasdaq Composite. Samtidigt är många institutionella investerare noga med att bara satsa på bitcoin kortsiktigt.

ANNONS
ANNONS

Optioner i bitcoin visar också på att de flesta ser ett sjunkande värde framför sig. Många som handlar väntar sig ett pris på 10 000-12 000 dollar per mynt.

Läs också:

Bitcoin faller igen – under 200 000 kronor [Dagens PS]