Bitcoin-grävning ska vara huvudinkomsten för företag i Valkyries ETF som från och med idag finns noterat på Nasdaq. Fonden ska innehålla minst 80 procent företag som får minst 50 procent av sin omsättning från bitcoingrävning eller hårdvara för bitcoingrävning.

ANNONS

Enligt Cointelegraph säger en talesperson för Valkyrie att företagets Bitcoin Miners ETF ska börja handlas på Nasdaq på tisdagen som WGMI. Det kommer inte att handla om direkt handel med bitcoin, men minst 80 procent av fondens tillgångar ska komma från aktier i företag som får minst 50 procent av sin omsättning eller vinst från bitcoingrävning eller hård- eller mjukvara som har att göra med bitcoingrävning.

Först att erbjuda indirekt handel

Enligt registreringen hos Securities and Exchange Comission (USA:s värdepappers- och börskommission) investerar Valkyrie upp till 20 procent av fondens nettotillgångar i företag som ”har en övervägande del av sina tillgångar” i bitcoin.

I december föreslogs en liknande fond av Van Eck när de presenterade sin Digital Asset Mining ETF.

Valkyrie var den första av kapitalförvaltningsföretagen att erbjuda indirekt handel med krypto genom Bitcoin Strategi ETF. På tisdagen handlades fonden för 17,01 dollar (155,61 kronor), upp 20 procent efter ett fall till 14,12 dollar (129,17 kronor) under torsdagen förra veckan, enligt Cointelegraph.

Läs även: Kryptovalutor rusar rejält – bitcoin upp drygt 5 procent idag  [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs även: Här är det 0 procent skatt på bitcoin – rika vallfärdar [Dagens PS]