När det kommer till regleringar av kryptosektorn bör man göra tvärtom vad Kina gör. Det är budskapet från riskkapitalbolaget Andreessen Horowitz.

ANNONS

”Detta är en möjlighet för USA, för i mitt tycke borde vi göra precis tvärtom jämfört med vad Kina gör inom detta område”, säger Katie Haun, partner hos Andreessen Horowitz till CNBC.

Hon är en tidigare federal åklagare som numer arbetar på Andreessen Horowitz med en stor fond för kryptoinvesteringar. Hon sitter också i styrelsen för Coinbase och NFT-marknaden OpenSea.

Förutspår att Kina binder handel till digital yuan

Hon tror att Kinas nya hårdhandskar mot kryptosektorn, som Dagens PS rapporterat om, beror på att landets centralbank lanserat en egen digital valuta, den digitala yuan – en så kallad stablecoin.

Katie Haun förutspår att Kina kommer att ”binda handel, binda lån, knyta annat stöd till användningen av i huvudsak deras stablecoin.”

Kryptosektorn brukar ofta påstås vara emot regleringar – men enligt Katie Haun stämmer det inte alls.

ANNONS
ANNONS

”Reglering kan inte utgå ifrån att  en storlek passar alla. Vi tycker att reglering spelar en riktigt viktig roll. Det finns en myt där ute att, du vet, de i kryptoindustrin inte vill ha reglering. Och det är faktiskt en myt. Det är inte så att industrin inte vill reglera. Jag säger alltid att den vill ha klarhet. Men den vill inte heller behandlas som en monolit”, säger hon enligt ValueWalk.

Läs även: Kina: ”Alla transaktioner i krypto förbjudet” [Dagens PS]