Dagens PS

TGV:s blockchainfond övertecknad – över 100 miljoner dollar

Blockchainfond
True Global Ventures är ett nätverk av serieentreprenörer världen över. (Foto: TGV)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 06 okt. 2021Publicerad: 01 sep. 2021

True Global Ventures har plockat in ytterligare kapital till sin blockchainfond TGV 4 Plus som nu når över 100 miljoner dollar, skriver företaget i ett pressmeddelande. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nu letar fondens investeringskommittéer efter nya blockchainbolag att investera i och fokuserar på fyra vertikaler: underhållning (NFT), infrastruktur, fintech, dataanalys & artificiell intelligens (AI).

True Global Ventures är ett nätverk av affärsänglar och serieentreprenörer över hela världen. Bolaget regleras i Singapore men har närvaro i 20 länder, bland annat Sverige.

“Sveriges tyngsta affärsängel”

TGV grundades av svenske affärsängeln och investeraren Dušan Stojanović, som gjorde sig ett namn genom investeringar i bland annat Dibs och Payson, och utsågs till Årets affärsängel i Europa av European Business Angel Network 2013. Han har också kallats “Doldisen som är Sveriges tyngsta affärsängel” av Dagens industri.

TGV 4 Plus startades av 40 partners som själva investerat 27 procent av fonden, står att läsa i pressmeddelandet. Fonden är TGV:s fjärde, men den första där de också tagit in externa investerare, bland annat entreprenörer och institutionella investerare. Fonden drivs helt digitalt över alla världens tidszoner och hittills har fonden investerat i fem bolag, där det främsta är Animoca Brands som redan gjort stor succé och har blivit en unicorn inom blockchain gaming och NFT:er.

Övriga fyra bolag som TGV:s blockchainfond investerat i är:

Forge Global, marknadsledare inom andrahandshandel av onoterade aktier.

The Sandbox, metaverse för spel.

ANNONS

Canada Computational Unlimited Inc som sysslar med bitcoin mining med 100 procent grön el.

QuantumRock, AI asset management.

Satsar också på evenemang

Förutom fonderna har TGV också satsat på att anordna evenemang, 56 stycken de senaste fem åren. Dessa evenemang används för att låta portföljbolagen visa upp sig, skapa affärer och diskutera investeringsmöjligheter med ledande techentreprenörer och investerare, skriver TGV i sitt pressmeddelande.

“TGV har visat att de verkligen kan addera värde till portföljbolagen genom internationella kundintroduktioner. De kan också hjälpa till med kommande finansieringsrundor och exit” säger Pascal Chevalier, Chairman Reworld Media och limited partner i TGV4 Plus i pressmeddelandet.

Läs mer: 12-årigt snille mångmiljonär på kryptomarknaden

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS