Roger Ferguson, har nämnts som tänkbar ny finansminister i USA, nu tar han plats i Klarnas styrelse.

ANNONS

Klarna storsatsar i USA och i ett mejl till Bolagsverket har bolaget anmält att Roger Ferguson ska ta plats i styrelsen, det skriver Svenska Dagbladet.

Tidigare har Roger Ferguson varit vice ordförande i den amerikanska centralbanken, Federal Reserve, och det spekulerades att han skulle bli finansminister när Joe Biden tillträdde som president.

Får hög ersättning 

Sedan 2016 sitter han i Googles ägare Alphabets styrelse. Klarnas årsstämma har föreslagit att Roger Ferguson ska få en ersättning på 125 000 dollar per år i ersättning, samt värdepapper i Klarnas incitamentsprogram till ett värde av en miljon dollar.

Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski kommer ofta med nya utspel om en kommande börsnotering av bolaget och SvD skriver att man siktar på en värdering på mer än 400 miljarder dollar i en notering.

Har inte bråttom till börsen

En börsnotering av Klarna kan ske i år eller nästa år, i en intervju i Financial Times sade dock Sebastian Siemiatkowski att det inte är brottom. Han avskräcks av det heta noteringsklimatet.

SvD skriver att tidningen erfar att Klarna inom kort kommer presentera en stor nyhet som gäller den amerikanska marknaden, eventuellt handlar det om ett samarbete.

Tillhör pandemivinnarna

Eftersom Klarnas betaltjänster används inom den snabbt växande e-handeln, tillhör bolaget vinnarna i pandemin. På mindre än ett år har bolagets värdering trefaldigats, till över 260 miljarder kronor.

När Roger Ferguson tar plats i Klarnas styrelse lämnar Andrew Young sin styrelsepost. Han har representerat riskkapitalbolaget Permira som är en av Klarnas storägare.

ANNONS
ANNONS

Känner sig hedrad

”Jag är hedrad av att Roger ansluter till Klarna. Roger har en oerhört stor erfarenhet av ledarskap i det yttersta toppskiktet av ekonomi, finans och policy-frågor”, skriver Sebastian Siemiatkowski i en kommentar till SvD.

Han tillägger att styrelseförändringen ska godkännas av Finansinspektionen innan ändringen sker.

Läs mer: Klarna ser London som möjlig plats för IPO [DagensPS]