Insurtechbolaget Paydrive satsar på tillväxt med nya investerare. ”Vi vill bli den ledande aktören i Norden” säger Carl Johan Thorsell, tillträdande vd.

ANNONS

Insurtechbolaget Paydrive expanderar och förstärker ägargruppen.

Bolaget genomför en riktad nyemission där erfarna tillväxtinvesterare under ledning av Pelle Törnberg, investerare och förre detta koncernchef för MTG och Metro International, som tillsammans med Magnus Mandersson och Patrik Hannell, Carl Johan Thorsell och Markus Näsholm tar en större andel i bolaget.

”Vi jobbar med tillväxt. Paydrive är ett av de mest spännande Insurtechbolagen i Norden och bolaget är redo för en tillväxtresa, av erfarenhet vet vi att då behövs det förstärkt ledning och nytt kapital” kommenterar Pelle Törnberg.

Nytt ledarskap

I samband med investeringen tillträder Carl Johan Thorsell som ny vd för Paydrive.

Carl Johan Thorsell har gedigen försäkringserfarenhet som vd för Hela Försäkring AB och innan dess mySafety Försäkringar AB.

Till ny CFO utses Markus Näsholm med bred erfarenhet inom M&A och ekonomi bla. för Mitratech, Catena Media, Millicom, MTG och mySafety.

Paydrives grundare, Andreas Broström, utnämns till CPO med ansvar för produkt- och affärsutveckling, och kvarstår som storägare i bolaget.

ANNONS
ANNONS

”2020 var ett stabilt år och vi ser framemot 2021 med utökad ledning och nya investerare” säger Ulf Toivonen, styrelseordförande i Paydrive och ägarrepresentant för Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag.

”Paydrive, ett av våra nyckelinnehav inom insurtech, har utvecklats väldigt positivt de senaste åren och vi har stor tilltro till tillväxtplanen för Paydrive i denna spännande bransch, där konkurrens och nytänkande är väldigt eftersatt” säger Pär Roosvall, Partner NFT Ventures, storägare i Paydrive.

Läs mer: Nordens största portfölj mot notering