Svensk-brittiska Volta Trucks, som gör elektriska lastbilar, har säkrat intäkter på 85 miljoner euro med sin första bekräftade kundorder med produktionsstart andra kvartalet.

ANNONS

Serieproduktionen av Volta Zero påbörjas i Steyr, Österrike, de kommande månaderna, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Lastbilarna är designade för elektriska transporter i stadsmiljö, och har en operativ körsträcka på 150-200 kilometer.

”Ansenlig del av våra produktionsmål”

Produktionen görs i samarbete med Steyr Automotive GmbH. Det framgår inte vilka kunder som kommer att få ta emot de första lastbilarna.

”Volta Trucks har gjort viktiga framsteg under de första veckorna 2023, med fler än 300 bekräftade kundorder som bokats för serietillverkning vid vår anläggning i Österrike. Det här utgör en ansenlig del av våra produktionsmål för 2023. Tidigare har kunder endast genomfört pilot-tester av fordonen. Det här visar både att Volta Zero är ett fordon med attraktiva attribut och att kunderna litar på vår förmåga att leverera”, säger Volta Trucks vd, Essa Al-Saleh i pressmeddelandet.

”Volta Trucks är nu redo för sitt första år med både försäljning och produktion. Vi är fulla av tillförsikt och fokuserade på att leverera enligt våra strategiska mål och ambitioner att minska utsläppen i våra stadskärnor.”

Förbeställningar på 6500 Volta Trucks

Volta Trucks har sedan tidigare kommunicerat förbeställningar på 6500 fordon. Denna siffra omfattar alla marknader och alla modeller, även modeller som ännu inte är klara för produktion. Bolaget bildades i Sverige 2019 av grundarna Carl-Magnus Norden och Kjell Walöen och har sitt huvudkontor i Stockholm, med verksamhet i Storbritannien, Frankrike och Österrike.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Här är Sveriges nya ellastbil [Dagens PS]