Dagens PS

Volta Trucks serieproduktion börjar andra kvartalet

Volta Trucks
Volta Trucks börjar nu serieproducera sina lastbilar för leverans till kund. (Foto: Volta Trucks)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 24 jan. 2023Publicerad: 24 jan. 2023

Svensk-brittiska Volta Trucks, som gör elektriska lastbilar, har säkrat intäkter på 85 miljoner euro med sin första bekräftade kundorder med produktionsstart andra kvartalet.

ANNONS
ANNONS

Serieproduktionen av Volta Zero påbörjas i Steyr, Österrike, de kommande månaderna, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Lastbilarna är designade för elektriska transporter i stadsmiljö, och har en operativ körsträcka på 150-200 kilometer.

“Ansenlig del av våra produktionsmål”

Produktionen görs i samarbete med Steyr Automotive GmbH. Det framgår inte vilka kunder som kommer att få ta emot de första lastbilarna.

”Volta Trucks har gjort viktiga framsteg under de första veckorna 2023, med fler än 300 bekräftade kundorder som bokats för serietillverkning vid vår anläggning i Österrike. Det här utgör en ansenlig del av våra produktionsmål för 2023. Tidigare har kunder endast genomfört pilot-tester av fordonen. Det här visar både att Volta Zero är ett fordon med attraktiva attribut och att kunderna litar på vår förmåga att leverera”, säger Volta Trucks vd, Essa Al-Saleh i pressmeddelandet.

”Volta Trucks är nu redo för sitt första år med både försäljning och produktion. Vi är fulla av tillförsikt och fokuserade på att leverera enligt våra strategiska mål och ambitioner att minska utsläppen i våra stadskärnor.”

Förbeställningar på 6500 Volta Trucks

Volta Trucks har sedan tidigare kommunicerat förbeställningar på 6500 fordon. Denna siffra omfattar alla marknader och alla modeller, även modeller som ännu inte är klara för produktion. Bolaget bildades i Sverige 2019 av grundarna Carl-Magnus Norden och Kjell Walöen och har sitt huvudkontor i Stockholm, med verksamhet i Storbritannien, Frankrike och Österrike.

Läs även: Här är Sveriges nya ellastbil  

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS