Dagens PS

Vattenfall sätter press på regeringen om vindkraft

Vattenfall
Danmark har redan byggt på Kriegers flak – i Sverige är vi ännu inte klara med tillstånden. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 05 dec. 2022Publicerad: 05 dec. 2022

Energibolaget Vattenfall pressar regeringen om snabbare beslut kring vindkraftsprojektet Kriegers flak söder om Trelleborg, rapporterar Di. 

ANNONS
ANNONS

Vindkraftsprojektet Kriegers flak ute till havs söder om Trelleborg, i den ekonomiska zonen mellan Sverige, Danmark och Tyskland, har planerats sedan 2002. Men tillståndsprocessen tar lång tid, och en kabel från området in mot den svenska kusten handläggs just nu av energi- och näringsminister Ebba Busch (KD) som har lovat att regeringen gör vad man kan för att komma framåt.

Men det går inte fort nog, tycker det statliga energibolaget Vattenfall som  kräver beslut av regeringen, rapporterar Dagens industri.

I en skrivelse till regeringen varnar företaget för att den sega handläggningen kan innebära ytterligare förseningar, enligt Di.

”Förseningar i tillstånden skapar alltid osäkerheter och vid en viss tidpunkt innebär detta att man behöver planera om. Den tiden är nära förestående men givetvis försöker vi hantera detta så gott det går”, skriver Johnny Ståhlberg, projektledare för Kriegers flak på Vattenfall i ett skriftligt svar till Di.

Läs även: Nytt beslut ska skynda på vindkraft utanför Trelleborg  

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS