Schwarzenegger: "Ingen bryr sig ett skit om klimatförändringar"

Uppdaterad: 01 juni 2023Publicerad: 31 maj 2023
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger säger att vi måste sluta säga "klimatförändring". (Foto: Youtube)

Klimatförespråkaren Arnold Schwarzenegger klargör att vi måste sluta prata om klimatförändringar, eftersom ingen ändå “bryr sig ett skit om dem”. Istället bör vi prata om föroreningar, eftersom de dödar många människor varje år.

ANNONS
ANNONS

Det handlar om att göra det lätt för människor att förstå vad det handlar om. Och vi människor förstår när någonting är farligt och dödar oss. Föroreningar dödar många världen över varje år, och i klartext är föroreningar det samma som klimatförändringar.

Arnold Schwarzenegger bygger om narrativet

Det menar klimatförespråkaren, politikern och Terminator-skådisen Arnold Schwarzenegger, skriver CNBC.

“Så länge de fortsätter att prata om globala klimatförändringar så kommer det inte att leda någonstans. “För ingen bryr sig ett skit om dem”, sa Schwarzenegger i en intervju på söndagen.

Han har på sistone vikt all mer tid till klimatarbetet bland annat genom att leda Austrian World Summit, en global klimatkonferens. Schwarzenegger ser det som “sitt eget korståg” att minska växthusgaserna eftersom han själv eftersträvar “en frisk kropp och en frisk planet”.

ANNONS
ANNONS

Utsläppen ökar fortfarande

Även om världen till viss del har börjat ställa om till hållbara energikällor så ökar de globala utsläppen fortfarande. Förra året steg de med en procent och det ser ut som att vi passerar en 1,5 graders temperaturshöjning om några år.

Det råder fortfarande stora regionala skillnader mellan hur människor ser på klimatförändringarna. I USA säger åtta av tio demokrater att en varmare planet är ett stort problem medan enbart en av fyra republikaner tycker samma sak. Enligt Arnold Schwarzenegger, som tidigare tävlade i bodybuilding, handlar det nu om att bygga upp en hållbar framtid.

“Jag efterlyser en ny miljöpolitik, baserad på att bygga de rena energiprojekt vi snabbt behöver. Vi måste bygga, bygga, bygga.”

Läs även: Northvolts gröna batterier är en klimatkatastrof

Läs även: Ökande extremväder blir allt dyrare för fattiga länder

ANNONS
ANNONS
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.