Nina Siemiatkowski vill se ett stort skifte hos bolagen genom att digitalisera välgörenhet. Där ingår att finansiera miljöprojekt. Därför ska hon helt satsa på sin plattform Milkywire framöver.

ANNONS

Plattformen Milkywire startades av Nina Siemiatkowski 2018. Sedan Nina Siemiatkowski nyligen lämnade det börsnoterade investmentbolaget Flat Capital kan hon nu fullt ut fokusera på Milkywire – som digitaliserar välgörenhet för både givare och mottagare av donationer, skriver Breakit.

Nina Siemiatkowski vill hitta nya lösningar

Fokuset för plattformen är att nå ut till bolag och hitta lösningar inom klimat och hållbarhet.

“Vi pratar särskilt mycket med företag som har någon form av techdel i sin verksamhet, men det är absolut inte begränsat till det. Vi vill vara länken mellan organisationerna som är ute på fältet och företagen som inte bara vill men också behöver finansiera miljöprojekt”, säger Siemiatkowski.

Hållbarhet kommit för att stanna

Enligt henne har hållbarhetsfrågorna inom bolagen kommit för att stanna, men de måste samtidigt leda någonstans.

”Trots omvärldsläget och läget i ekonomin ser vi ett enormt ökat intresse kring de här frågorna och kraven kommer att öka jättemycket de kommande åren.”

Samlat in kvarts miljard i donationer

På fyra år har Milkywire samlat in en kvarts miljard kronor i donationer – som sedan delas ut till runt 70 organisationer runt om i världen och ”gör utbetalningar direkt till organisationerna som är ute på fältet”.

ANNONS
ANNONS

”Vi har direktkontakt med de här organisationerna på veckobasis och vi jobbar med rapportering, ekonomisk uppföljning och revision”, klargör hon.

Läs även: Så försvarar Siemiatkowski sitt Klarna-ägande [Dagens PS]