Dagens PS

Laddat! Ikea bygger 700 laddstolpar

Ikea ladd
Nu är Ikeas utbyggnad med nya laddstolpar vid varje varuhus i full gång. Fem varuhus är klara och fler är på gång. (Foto: Ikea)
Anders Værnéus
Anders Værnéus
Uppdaterad: 02 okt. 2023Publicerad: 02 okt. 2023

Ikea bygger 700 laddstolpar vid sina svenska varuhus. Nyss invigdes det femte färdigladdade varuhuset – i Haparanda.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I spåren av att Sverige fortfarande ligger efter i antalet laddstolpar kontra antalet elbilar på gatorna, är fortfarande laddstolpar en lockvara för landets kommersiella aktörer.

bygger 700 stolpar
När alla 700 stolpar är på plats, har Ikea ökat antalet snabbladdstolpar i Sverige med 18%. (Foto: Ikea)

Att erbjuda laddning medan bilägaren shoppar, är en taktik för att locka kunder. Och Ikea är självklart inte sena att hänga på det tåget.

700 laddstolpar

Varuhuskedjan planerar därför att bygga 700 laddstationer vid sina svenska varuhus. Borlänge invigdes i våras följt av Bäckebol i Göteborg, Örebro och Kalmar. Och nu senast vid Ikeas nordligaste varuhus i Haparanda.

bygger laddstationer
Håll koll efter denna skylten när du ska handla på Ikea nästa gång. Då kan du ladda bilen medan du shoppar. (Foto: Ikea)

– Det känns lite extra speciellt att vi nu invigt laddpunkterna i Haparanda som är vårt mest nordliga varuhus i Sverige, säger Johan Mårtensson, Fulfilment Sourcing Manager på Ikea Sverige. 

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Hjälp till självhjälp

Satsningen på laddstolparna är också en del av företagets strategi att själva ställa om till eldrivna hemleveranser.

Laddstolparna är supersnabbladdare med en kapacitet på över 200 kW. En bil ska med den effekten kunna laddas fullt på mellan 15 och 45 minuter. 

Läs mer:

Ikea sänker priserna i Sverige (Dagens PS)

Om Ikeas laddstrategi här

ANNONS
ANNONS
Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på klassiska båtar.

Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på klassiska båtar.

ANNONS
Helt elektriska BMW i5 är äntligen här!
bmw logo

Föreställ dig ljuden, dofterna, känslan. De futuristiska tonerna som välkomnar, ljusdesignen som leker över interiören och ergonomiskt utformade säten som sätter dig på första parkett. Minsta detalj är som gjord för att du ska må bra. Barnslig förväntan möter vuxen elegans i nya, helt elektriska BMW i5. Luta dig tillbaka och njut av den imponerande räckvidden, innovativa tekniken och iögonfallande designen. Välkommen in till din närmaste återförsäljare för en provkörning.

Boka provkörning
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS